Denna veckan har vi bakat olika sorters bröd, min grupp bakade småfranska.
Ingredienser:
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
2 krm salt
25 g = 1/2 paket jäst
4-5 dl vetemjöl
Receptet:
1. Först satte vi på ugnen på 250 grader.
2. Sedan hällde vi fingervarmt vatten, olja och salt i en skål, och hällde sedan ner jästen.
Sedan rörde man runt med en träsked.
3. Sedan tillsatte vi mjöl, och knådade degen.
4. Sedan skulle degen jäsa i ca 15 minuter.
5: Efter detta skulle man dela degen i lika stora delar. Vi delade degen i tre lika stora delar.
6. Sedan penslade vi degen/brödet med ägg.
7. Sedan gräddade vi bullarna 8 minuter i ugnen
8. Sedan tog vi ut bullarna och de var färdiga till att ätas.
Samarbetet i våran grupp var kanske lite problematiskt men det blev okej bullar i alla fall
//Amanda, Elliot och Alexander
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar