torsdag 15 maj 2014

Egen raklamfilm.

Våran grupp valde att göra en film om snus.  Jag kan säga att jag var lite tveksam till att göra en film just om snus. Tobak får ju inte vara med på svenska TV-kanaler. Men killarna i gruppen tyckte att det skulle vara kul, och ju mera annorlunda våran reklam var desto bättre.

Våran reklam ska visa hur mycket bättre en dag blir, om man har tillgång till snus.
Reklamen börjar med att en kille går en sväng, (allting är svartvitt) killen ser sorgsen och nedstämd ut - men så får han en idé. Han tar upp snusdosan, (långsamt får bilden färg) killen ser betydligt gladare ut. Nu går han mot höger - framtiden, med långa steg.

Arbetet med storyboarden gick bra, det gick väldigt snabbt också. Isak var den som kom på idén med att göra en reklam om snus. Men jag bidrog mycket med att göra storyboarden. Att fixa till färgerna var min idé.

Filmandet gick fort att göra. Alex och jag filmade. Vi behövde bara filma i fyra olika vinklar, och vi behövde inte några omtagningar. Så filmandet gick väldigt smidigt.

Redigeringsarbetet ordnade Isak. Ska jag vara ärlig var inte vi andra särskilt delaktiga i redigeringen, då han fixade redigeringen hemma. Musiken valde vi dock tillsammans. Vi ville ha en "cool och  rockig" låt som passade i en reklam med snus.

Jag tyckte att våran grupp lyckades bra med filmen. Den blev som vi hade tänkt oss -  jag hade inte velat byta ut något i alla fall. Jag tycker att reklamen gör reklam för snus på ett bra sätt. Det går inte att missta sig om vad reklamen handlar om, utan det är väldigt tydligt att den handlar om snus.

Grupp, Amanda, Alexander C och Isak.
För att se filmen: Isaks skolblogg.